Bemutatták a Soundbox Mini -t a 2014-es NAMM Show-n. Mi is ez az uz..." />

Hírek

Megjelent február 11th, 2014 | by K.Tamás

VOX újdonság – Soundbox mini erősítő

Bemutatták a Soundbox Mini -t a 2014-es NAMM Show-n. Mi is ez az uzsonnástáskára emlékeztető színes „kütyü”? Tulajdonképpen egy hordozható multifunkciós erősítő hangszereseknek, – és hangszerteleneknek is – gitárhoz, basszusgitárhoz, ukuleléhez, szintetizátorhoz, vagy más elektromos, kierősítésre szoruló hangszerhez. Hasznos eszköz lehet gyakorláshoz, jammeléshez, vagy zenelejátszáshoz. Profi és hobbi-zenész számára is remek alkalmatosság, de használható szóbeli prezentációk hangosításához, iskolában, céges megbeszéléseken, stb.

A Vox Soundbox mini mindössze 2,4 kilogrammos tömegének köszönhetően hordozható, hat darab AA-s ceruzaelemmel is működtethető, így utcazenéléshez is kiváló lehet. Hangszer, mikrofon, zenelejátszó is szimultán működtethető a Soundbox-szal, így akár egy dob, vagy zenei alapra játszhat a hangszeres / énekes, vagy mindkettő. Mint erősítő is sokoldalú, beépített effekteket tartalmaz, akárcsak a Vox Mini termékcsalád modelljei, (lásd: Mini3, Mini5) így a felhasználó színesítheti játékát. Van benne compressor, chorus, flanger, tremolo, reverb és delay (tap funkcióval). Emellett tizenegy erősítő modell szimulációja is belekerült a „hangdobozba” Mikrofonállványra rögzíthető, így monitorként is alkalmazható például szintetizátorhoz és / vagy énekléshez.

Mindezeken felül a Sounbox Mini egy új, a KORG által fejlesztett ”Acoustage” elnevezésű virtuális akusztikai tér élményét keltő technológia egyik terméke, mely páratlan térbeli hanghatást kelt. A Sounbox nem csupán hangszeresek számára készült, remek eszköz egy zenelejátszó hangosításához. Ellátták továbbá egy „Center Cancel” elnevezésű funkcióval, mellyel például egy a Soundbox-hoz csatlakoztatott külső hanghordozón kerszetül játszott dalban minimalizálható az adott zeneszám zenei „középtartományának” (pl. ének vagy szóló) mértéke, ami hasznos lehet gyakorlásnál. Többféle színben is kapható lesz, bővebb információ az alábbi linken. http://www.voxamps.com/us/soundboxmini

Forrás: http://gitar.blog.hu

Tags: ,


About the AuthorLap tetejére ↑