Sorozatunk ezúttal egy hangszerteszttel folytatódik, konkrétan a ..." />

Published on szeptember 9th, 2013 | by K.Tamás

Vox SSC-33 elektromos gitár – tesztelés Lukács Petával

Sorozatunk ezúttal egy hangszerteszttel folytatódik, konkrétan a VOX SSC-33 gitárt veséztük ki Lukács Petával. Az alapvetően erősítőiről ismert márka a gitárgyártás területén számos új, innovatív megoldással lepte meg a nagyközönséget. A hangszedők, a speciális húrláb, az ergonomikus kialakítás bizony egy nagyon jó kis hangszert eredményeztek, kifejezetten tetszett nekünk is! Ha tehetitek próbáljátok ki Ti is! ;)

Jellemzők

A VOX 33 -as számú tömörtestű hangszerei Single Cutaway (SSC) és Double Cutaway (SDC) változatban kaphatók.

3D -s test forma

A VOX 3-D gitártest tökéletesen illeszkedik a zenész testének vonalához. Akár ülve, akár állva játszik, a hangszer ergonómikus formája valódi kényelmet biztosít. Az elegáns faragott fedéllap egyedi megjelenést kölcsönöz. A nyak és a test íves illesztése biztosítja a felső regiszterek kényelmes elérését. A nyak oldalán és a fogólapon a tájékozódást segítő pozícionáló jelek találhatók.

Vox SSC-33 elektromos gitár

Vox SSC-33 elektromos gitár

Minőségi kivitelezés

A 33 -as gitárokban – a többi Virage típushoz hasonlóan – MaxConnect™ alumínium húrláb található, mely – húr típustól függetlenül – tökéletes, tiszta felharmonikusokban gazdag hangzást garantál. A húrláb mögötti rögzítők segítségével a húr cseréje gyorsan és egyszerűen elvégezhető. A fedőlaphoz tökéletesen illeszkedő húrláb forma és a csekély tömeg eredményképpen a hang vastag és rendkívül tiszta, – szinte “éneklős”.

A hangszer belsejében, a híd alatt, a gitár hát- és fedéllapjához rögzített kettős Tone Bar™ található, mely lényegében a húrláb egy speciálisan kialakított tartó felülete. A kialakításnak köszönhetően megszűnik a húrláb és a hangszedők alatti rezonancia blokk, így a fedéllap szabadon rezeghet, ami rendkívül tiszta, kellemes, határozott és szeparált hangzást eredményez.

A fedőlap speciális megmunkálású domborítása megakadályozza a gerjedést és elnyomja a káros rezgéseket. A nyak és a test homorúan ívelő illesztése biztosítja a felső regiszterek kényelmes elérését. A gyönyörű hangszín elérése érdekében a Virage gitárok testét egyetlen darab, kézzel kiválasztott fából faragják ki.

A jellegzetes formatervezésű VOX Super Smooth hangolókulcsok segítségével a hangszer biztonságosa behangolható. A nyak mahagóniból, a fogólap rózsafából készül.

Gazdag hangzásvilág

A sajátfejlesztésű CoAxe Pick-Up-ok egyenként két különböző hangszín előállítására alkalmasak. A hangszedők különféle beállításainak kombinálásával a VOX 33 segítségével szinte bármilyen hangzásra vonatkozó elképzelését megvalósíthatja. A megszólalás egyedi, gazdag felharmónikus tartalmú, mindemellett káros mellékzajoktól mentes. A passzív analóg áramkörök a Master Volume és a Master Tone szabályzók segítségével lehetővé teszik a hangerő és a hangszín pontos beállítását. A logikus kialakításnak és egyszerű kezelhetőségnek köszönhetően a hangszínek beállítása még játék közben sem okozhat nehézséget.

Az SSC-33 és az SDC-33 főbb jellemzői

Menzúra: 638mm

A bundok száma: 22

Nyak szélesség a fejnél: 43mm

Húrláb Pick-Up: Coaxe

Nyak felöli Pick-Up: Coaxe

Hangszertok: Deluxe Gig-Bag

SSC-33 (Single Cutaway) színváltozatok: Teaburst (kőris fedőlap, mahagóni test), Vintage Cream (kőris fedőlap, mahagóni test), Black (jávor fedőlap, mahagóni test), Goldtop (jávor fedőlap, mahagóni test)

Tags: ,


About the AuthorLap tetejére ↑