Nemsokára  itt a karácsony, aki siet még talán beteheti a fa al..." />

Published on december 19th, 2012 | by K.Tamás

VOX DelayLab effekt pedál

Nemsokára  itt a karácsony, aki siet még talán beteheti a fa alá a Vox vadiúj Delay űrközpontját-kutatóállomását, a Vox DelayLab effekt pedált.

Ehhez készítettünk egy kis kedvcsinálót legújabb videónkban Dandó Zolikával. A cucc elképesztő tudással rendelkezik, ennyi mindent igazából nem is tudtunk belezsúfolni a kisfilmbe, tehát széleskörű információkért olvassátok el az alábbi cikket is (forrás: voxamps.hu), valamint kiváló hangmintákba is bele tudtok hallgatni.

Minden zenész számára nagy fontossággal bírnak a különböző delay (késleltetés) effektusok. Az idők folyamán sok féle szemszögből próbálták előállítani, fejleszteni. A DelayLab ezek összességét egyesíti egy készülékben. Harminc delay típust variálhatunk a klasszikus tape echo-tól a modern digitális effektekig. Ezeken felül van benne egy sztereó looper (28mp), amit kombinálhatunk a belső effektekkel.

Vox DelayLab effekt pedálSpeciális lehetőségeket is kínál a készülék, mint a Sync-mode, amivel poliritmikus effekteket írhatunk, vagy pl. a distortion delay. A kezelőszervek jól átláthatók, élőben pedig bármelyik paramétert vezérelhetjük pedállal (opcionális). Az időtartományt 1ms-tól 4mp-ig állíthatjuk. A konverterek 24-bit/48kHz felbontásúak. Sztereó be és kimenettel rendelkezik, bizonyítva hogy nem csak gitárosoknak fejlesztették. Hasznos eszköze lehet a színpadi fellépéstől a stúdiókig minden zenésznek.

Effekt típusok:

Analog Delay, Saturated Delay, Stereo Analog Delay, Echo Plus, Tube Echo, Multi Head, Stereo Digital Delay, Lo-Fi Delay, Pitch Shifting Delay, Multitap Delay, Rhythmic Delay, Multitap Filter Delay, Ducking Delay, Sweep Delay, Distortion Delay, Parallel Delay, Series Delay, Dual Band Delay, Modulation Delay, Filter Delay, Phaser Delay, Cross Delay, Panning Delay, Left Center Right Delay, Space Delay, Reverb Delay, Early Reflections Delay, Reverse Stereo Delay, Reverse Analog Delay, Reverse Filter Delay.

Műszaki paraméterek:

Delay effektek:
30 féle

Classic Song Programok:
10 program

Looper Delay effektek:
3 tipus: Looper (Digital Delay, Analog Delay, Space Delay)

Programok:
30

Audio bemenet:
R, L/MONO

Audio kimenet:
R, L/MONO

Jelfeldolgozás:
A/D konverter = 24 bit,
D/A konverter = 24 bit

Mintavételi frekvencia = 48 kHz

Tápellátás:
AA alkáli elem x 6
(Külön megvásárolható kiegészítő) AC adapter

Áramfelvétel:
DC9V 200 mA (tipikusan)

Méretek (szélesség x mélység x magasság):
260 x 164 x 66 mm

Tömeg:
1.5 kg

Tartozékok:
AA alkáli elemek x 6 (a működés ellenőrzéséhez)

Külön megvásárolható kiegészítők:
XVP-10 Expression/Volume pedál
EXP-2 Foot Controller
AC adapter

Tags: , ,


About the AuthorLap tetejére ↑