Hírek

Megjelent február 10th, 2018 | by Kovács Attila

Világszerte elérhető az Ableton Live 10

A béta változat több hónapnyi tesztelése után az Ableton ezen a héten hozta nyilvánosságra az Ableton Live legfrissebb, 10-es sorszámú változatát. A hírek szerint a világ egyik legnépszerűbb – csak hogy elhangozzon a DAW szakkifejezés magyar változata a cikkben – digitális audio munkaállomásának legújabb frissítése hatalmas változásokat nem hozott, ugyanakkor számos új eszközzel egészítették ki a szoftvert.

A teljesség igénye nélkül néhány újdonság:

Wavetable, az Ableton legújabb szintetizátora, amely egyesíti a könnyű játszhatóságot a hatalmas hangszínválasztékkal. A klasszikus textúrákon át a kísérletezős atmoszférakeltésig változatos delay lehetőségeket kínáló Echo. Új munkaállomás dobok programozásához, a Drum Biss, amely lehetővé teszi finom karakterű, vagy akár kifejezetten kemény dobprogramok írását. Analóg stomb boxtól az overdrive, distortion és fuzz gitár pedálokig mindent tudó Pedal üzemmód.

Fejlesztették a munkafolyamatokat is, új hangtárat, illetve mélyebb integrációt is kapott a program. Utóbbi azt jelenti, hogy az eszközök gyorsabban töltődnek be, és kevésbé terhelik le a számítógép központi feldolgozóegységét. A Drum Synths szintén frissült, fejlesztett modulációval és térképkészítő eszküzökkel, a többcsatornás útválasztó pedig lehetővé teszi a keverést többutas hangrendszereken is.

Az Ableton Live 10 letöltős és dobozos verzióban is hozzáférhető, a Live Intro 79/99 euro, a Live Standard 349 / 399 euro, míg a Live Suite 599 / 649 eurós áron kapható.

További információk az Ableton weboldalán!

 

 

Tags: , , , , , , , ,


About the AuthorLap tetejére ↑