Hírek

Megjelent február 21st, 2018 | by Kovács Attila

Várhatóan több márkától is megválik a Gibson, hogy stabilizálják pénzügyi helyzetüket

Szakmai berkekben nagy port kavart az a múlt heti hír, mely szerint csődközelbe került az egyik legnagyobb nevű, meghatározó hangszergyártó, a Gibson, akik idén már 116 éve vannak jelen a piacon. A cég nem maradt sokáig adós a válasszal, amely természetesen jóval kedvezőbb jövőképet fest számukra, azonban az szinte biztos, hogy a közeljövőben több, a cégcsoportba tartozó márkától megválnak, és ezek közül néhány talán véglegesen meg is szűnik.

A Gibson közleménye szerint teljesítették valamennyi fennálló kötelezettségüket a kötvénytulajdonosok felé, valamint a jövőben – ahogy ezt már az idei Namm-ról való, általunk is többször említett távolmaradásuk előrevetítette – még jobban eltolódik a fókusz a Philips márka, és a szórakoztató elektronikai termékek felé, mivel ezekben a termékcsoportokban nagyobb növekedési potenciált látnak. Ennek szellemében a jövőben azt tervezik, hogy lehúzzák a rolót olyan szegmenseknél, amelyek nem felelnek teljesítenek a várakozásoknak megfelelően, azaz mondjuk ki, nem termelnek elég bevételt. Így több márka juthat a tavaly megszüntetett Cakewalk sorsára.

Ettől a stratégiától a Gibson Brands pénzügyi helyzetének erősödését várják, és azt, hogy néhány év alatt visszafizessék a komplett adósságállományt. Henry Juszkiewicz, a cég vezérigazgatója így nyilatkozott:

Pénzzé teszünk olyan részvényeket, üzletrészeket, és ingatlanokat, amelyek nem hozták a remélt sikert. Így csökkenthetjük az adósságainket, és erősíteni tudjuk azokat az üzleti szegmenseket, amelyek jól teljesítenek. Fontos, hogy a tevékenységünket újra a korábban megszokott pénzügyi eredményesség jellemezze, és ezzel a legjobb feltételeket biztosítsuk a cég újbóli megerősödéséhez.

A Gibsonnak jelenleg körülbelül száz márkában van tulajdonrésze, többek között ilyenek a hangszerek piacán az Epiphone, a Dobro, a Kramer, a Valley Arts, a Steinberger, a Tobias, a Slingerland, a Maestro, a Baldwin, a Hamilton, a Chickering és a Wurlitzer, illetve az audio eszközök szegmensében a KRK Systems, a TASCAM, a Cakewalk, a Cerwin-Vega!, a Stanton, az Onkyo, az Integra, a TEAC, a TASCAM Professional Software, és az Esoteric. És ez csak a jéghegy csúcsa, szóval nem csoda, hogy rájuk fér némi profiltisztítás. 

 

Tags: , , , , ,


About the AuthorLap tetejére ↑