Hírek

Megjelent március 7th, 2018 | by Kovács Attila

Új John Mayer signature gitárt hozott ki a PRS – Itt a Silver Sky!

John Mayer és Paul Reed Smith két és fél éves közös munkájának eredménye a PRS napokban bejelentett legújabb modellje, a Silver Sky, ami első látásra pontosan úgy néz ki, mint egy PRS és egy Fender Stratocaster tökéletes szerelemgyereke. Nem is csoda, hiszen a gitárt Mayer hatvanas években született kedvenc vintage hangszerei inspirálták, a cél pedig az volt, hogy létrehozzák azoknak egyfajta idealizált változatát.

John Mayer így fogalmazott vele kapcsolatban:

Évek óta az volt az álmom, hogy egy olyan gitárt tervezzek, ami egyesíti magában a kedvenc vintage beállításaimat a modern szellemiséggel és kinézettel. Két évnyi kísérletezés és finomítás után megszületett a Silver Sky, ami az én vízióm arról, hogyan kell szólnia és kinéznie egy újraértelmezett elektromos gitárnak.

A Silver Sky a szokásos PRS-ekhez viszonyítva fordított fejet kapott, vintage stílusú, satus hangolókulcsokat. A menzúra 25.5 inch hosszúságú, a nyak csavarozott jávor, a hangszedők pedig John Mayer signature 635JM single coilok. A nyereg csontból készült, a kopólap fémből, a bundok pedig valamivel kisebbek, mint amiket általában a márka hangszerein találhatunk.

Paul Reed Smith a következőket mondta az új modellről:

Ennek a gitárnak minden része a funkcionalitásról szól. Tartsa a hangolást, ne legyen zajos, szóljon gyönyörűen, legyen nagyon jó jelszintje, a zenész pedig érezze magát otthonosan és kényelmesen rajta játék közben. Az összes ilyen kis részletre tekintettel kellett lennünk, hogy létrehozhassuk ezt a hangszert, amivel John nagyon elégedett volt, és amire nagyon büszkék vagyunk.

A Silver Sky-t március 20-tól lehet megvásárolni. További információk a PRS weboldalán! 

Tags: , , , , , , ,


About the AuthorLap tetejére ↑