Programajánló

Megjelent március 5th, 2018 | by Kovács Attila

Új albumával tér vissza Magyarországra a bluesrock-legenda, Joe Bonamassa

Június 14-én új lemezével tér vissza hazánkba az énekes-dalszerző és gitárvirtuóz, Joe Bonamassa. A gitárost jelölték már Grammy-díjra, lemezei sorra a Billboard listán landolnak, megtöltötte a Royal Albert Hallt is, idén nyáron pedig a Budapest Park színpadán üdvözölhetjük.

Ha valakire, akkor Joe Bonamassára tökéletesen illik az ösztönös zseni jelző. Mindössze négy éves volt, mikor először gitárt ragadott, hat évesen pedig már Jimi Hendrix Vodoo Child című dalát játszotta rajta. Még a tizenkettedik életévét sem töltötte be, amikor színpadra állhatott B.B. King előtt, két évvel később pedig Miles Davis fiával, Erinnel, és a Doors-gitáros Robby Krieger fiával, Waylonnal alapítottam meg Bloodline nevű zenekarát.

Első szólólemezét 2000-ben jelentette meg A New Day Yesterday címmel, és a Billboard blues-album listájának kilencedik helyén landolt. Innentől pedig nem volt megállás. Lemezei sorra a Top 10-be kerültek, és már nem csak a blues-listán, hanem az általános Billboard 200-as listán is egyre jobban szerepeltek. Joe Bonamassát a szakma és a közönség is a tenyerén hordozza, a rangos Guitar Player Magazine olvasói például kétszer választották az év bluesgitárosának, de Beth Hart amerikai énekesnővel közös kollaboratív feldolgozáslemezét Grammy-díjra is jelölték.

Joe Bonamassa és a neves zenészei legutóbbi 2016-os sikerlemezüket, a Blues of Desperationt, és persze a legnagyobb blues-klasszikusokat hozzák magukkal június 14-én a Budapest Parkba.

Jegyek már kaphatók – további információk a koncert Facebook-eseményén

  

Tags: , , , , , ,


About the AuthorLap tetejére ↑