Hírek

Megjelent február 12th, 2018 | by Kovács Attila

Tony Iommi szeretne új dalokat írni, csak most túl elfoglalt ehhez

Tony Iommi túlságosan elfoglalt ahhoz, hogy új zenei projektbe kezdjen, mióta a Black Sabbath befejezte a turnézást. A gitáros élvezi az életet, emellett rengeteg jótékonysági ügyben vesz részt.

Azt gondoltam, hogy az utolsó turné után végre lesz időm pihenni, és megcsinálni azokat a dolgokat, amiket mindig is szerettem volna, de ilyen idáig még nem történt. Nem tudom, hogy van ez – csak úgy elrepül az idő. Korábban évekig nem volt időm a barátaimra a zenekarozás miatt. Most egy új házba költöztünk, sok új barátunk lett, és a régiekkel is több időt töltünk, mint valaha.

 

Zeneileg biztosan szeretnék új dolgokba fogni, és megint dalokat szerezni, de jelenleg sok jótékonysági kezdeményezésben veszek részt, támogatom Heartlands Kórházat, valamint a Wythall Állatmenhelyet, és mindkettő nagyon kedves nekem. Próbálok segíteni, ahol tudok, és a Kórházszövetséggel jelenleg megpróbálunk pénzt szerezni, amelyen ágyakat vásárolhatnak majd a kemoterápián részt vevő betegek számára. Ez valami olyasmi, amiben nagyon szívesen veszek részt. Látom, hogy a nővérek és az orvosok milyen keményen dolgoznak, és ezért milyen kevés megbecsülést kapnak – amikor ott vagyok velük, az elkötelezettségük engem is feltüzel. Szóval ilyen dolgokkal töltöm most az időmet.

Nem véletlen, hogy Tony az egészségügyet támogatja, hiszen élete legnagyobb traumáját saját bevallása szerint az jelentette, amikor 2012-ben, röviddel azután, hogy a Black Sabbath bejelentette a 13 albumot, és az újjáalakuló turnét, limfómával diagnosztizálták. A kezelés óta tünetmentes, 2017 januárjában pedig egy jóindulatú daganatot távolítottak el a torkából.

A Black Sabbath utolsó turnéját megörökítő The End DVD tavaly novemberben jelent meg. A Youtube-on fellelhető róla néhány részlet, a Children of the Grave-ben pedig élmény látni, ahogy az öregek vigyorogva nyomják, Ozzy-t meg a harmadik perc környékén meglepi egy embernagyságú léggömb. 

Tags: , , , , ,


About the AuthorLap tetejére ↑