Programajánló

Megjelent december 27th, 2017 | by Kovács Attila

Téli Fekete Zaj pénteken a Dürerben

Az alternatív és underground zenét keresők számára az egyik legjobb választás kétségkívül a december 29-ei egynapos Fekete Zaj fesztivál lesz, aminek keretében a Dürer Kert négy helyszínén összesen 28 zenekar játszik majd, köztük a VHK, az Anima Sound System, a Volkova Sisters, a Psycho Mutants, a De Facto és a Last Days Of Jesus is. December 29-én, pénteken fél hétkor kezdenek az első zenekarok a Dürer Kertben, és egészen hajnalig várnak minket a koncertek négy különböző helyszínen.

A Nagyszínpadon a Dereng kezd aszimmetrikus ritmusokkal, torz gitárokkal és repítő énekkel, majd a Black Nail Cabaret pop noir duója következik. 20 óra után érkezik a szlovákiai progresszív goth rock zenekar, a Last Days Of Jesus, utánuk pedig a VHK lép színpadra: Grandpierre Atilláék a Semmi kapuján dörömbölve lemezidéző turnéjukat zárják le a Dürerben. Ezután a Volkova Sisters darkwave / shoegaze koncertjét láthatjuk, végül pedig nem más, mint az Anima Sound System lép színpadra, nem sokkal éjfél előtt.

A középső teremben, vagyis a Room 041-ban a Psycho Mutants voodoo rock and rollja nyitja meg a táncot, mit a Gustave Tiger art punkja és a Tej rádióbarátságtalan subpopja követ. Ezután a Reasonnal váltunk dark metalra, majd a berlini Chris Imler következik, aki többek között Nervös című elektronikus pop lemezét mutatja majd be. A különleges hangulatot a Periphelion fenséges, elszállós dalai fokozzák tovább, végül pedig a Black Bartók elektronikával beoltott punk blues zenéje tárja le az őrületet.

Emellett a kisterem és a fotelbár is koncertekkel várja a közönséget, itt a Dyas, az I.O.N., a Rats Kill Bats, a De Facto, a Clue, a Molnár Róbert Band, az Entrópia Architektúra, a Tóth Kína Hegyfalu, a Machabray, a Zivatar, a Slowmesh, a Weixelbaum Trió, a Pyoba, a Mechanical Corpse és a Vanta játszik majd. A koncertek után két helyszínen afterparty is vár ránk, míg a koncertek közben kiállítások és közönségtalálkozók elérhetőek lesznek. 

További információk a Fekete Zaj Facebook-oldalán és a fesztivál Facebook-eseményén

Tags: , , , ,


About the AuthorLap tetejére ↑