Hírek

Megjelent február 23rd, 2018 | by Kovács Attila

Megmenekül a Cakewalk

A Gibson és érdekeltségei körüli felfordulás az utóbbi napokban egyre inkább emlékeztet egy kisebb szappanoperára, szinte naponta jönnek a friss hírek az üggyel kapcsolatban. A legújabb szerint a Bandlab, egy gyorsan növekvő, elsősorban zenei szoftverekkel és eszközökkel foglalkozó befektetőcsoport megvásárolta a Cakewalkot. A Gibson tavaly novemberben jelentette be, hogy megszünteti a márkához kapcsolódó termékek, köztük a népszerű digitális zeneszerkesztő szoftver, a Sonar gyártását, de úgy néz ki, most kapnak egy második esélyt.

Nem akarunk hangszerpiaci guru szerepében tetszelegni, és azt mondani, hogy ilyesmire azért lehetett számítani, hiszen józan paraszti ésszel gondolkodva is logikus fejlemény ez: a Gibson vezérigazgatója, Henry Juszkiewicz ezen a héten megerősítette, hogy több érdekeltségüket pénzzé teszik a közeljövőben, amelyek nem hozzák az elvárt profitot. Ezzel párhuzamosan viszont biztosan lesznek olyanok, akik még bőven látnak fantáziát ezekben a márkákban, nem annyira távoli párhuzamként emlékezhetünk a kétezres évek közepén a multiktól tömegesen kisebb kiadókhoz vándorló metálzenekarokra.

A jó hír tehát első körben az, hogy a Cakewalk termékek támogatása nem szűnik meg. Az is érdekes lehet, hogyan passzolnak majd az elsősorban online zenei eszközökre koncentráló Bandlab közép- és hosszútávú terveibe, de hát ez már legyen a befektetők gondja. A Bandlab Technologies vezérigazgatója, Meng Ru Kuok így nyilatkozott a friss fejleményekről:

Nagyon izgatottak vagyjunk, hogy a Cakewalk a jövőben a Bandlab istállóhoz tartozik. A Cakewalk harminc éven át az egyik vezető márka volt a professzionális zenei szofverek piacán, élvonalbeli termékekkel támogatva a művészeket és a producereket az egész világon. Nagyon tiszteljük ezt az örökséget, és azt a hihetetlen közösséget, akik imádják ezt a márkát, és a szakmai és a magánéletben is egyaránt támaszkodnak a termékeikre.

A Cakewalk új, Bandlabes weboldala már el is indult, érdemes megnézni, és örülni a jó híreknek!

Tags: , , , , , , , ,


About the AuthorLap tetejére ↑