Programajánló

Megjelent január 6th, 2018 | by Kovács Attila

Január 12-én WÖRK Projekt “Hendrix Special” a Gödörben – Nyerj páros belépőt a koncertre!

Január 12-én izgalmas formációk lépnek fel Budapest népszerű szórakozóhelyén, a Gödörben: újra hazai színpadon láthatjuk Borlai Gergőt, aki a Roy és Ádám Trióból is ismert Nagy Ádám szólóprojektjében lép színpadra. Előttük a miskolci fiatalokból álló Köpönyegforgatók, utánuk pedig a nemzetközi zenei életben a „Húrok királynőjeként” is emlegetett, szemtelenül fiatal basszusgitárosnő, Muck Éva és a gitáros Géczy Viktor új formációja, a Jar of Soul zárja az estét bemutatkozó koncertjével. A koncertre a Globál Gitárral most páros belépőt nyerhetsz. Olvass tovább!

A Wörk Projekt Nagy Ádám gitáros, Huszka Jenő-díjas zeneszerző első szólóalbuma. A 2015-ben megjelent lemez anyaga alapvetően progresszív gitárzene, a rocktól a jazzig kalandozik az akusztikus és modern elektronikus hangszerelések segítségével. A kísérletező, izgalmas, progresszív hangvételű album többségében instrumentális dalokból áll.

A lemezhez azóta két videóklip is készült. A Ritmus, Sport, Gimnasztika című dal klipjének érdekessége, hogy azt másfél éves munkával, kézzel rajzolta meg két képzőművész. A második kliphez, a Fekete Madárhoz készült videó pedig a koncerten is fellépő Maszkurával közösen készült el. A januári koncerten jelen lesznek a lemezen is közreműködő kiváló zenésztársak is: Borlai Gergő a doboknál, Gátos Bálint basszusgitáron és Gátos Iván a billentyűknél. Kiegészülve a Junk fúvósaival, Maszkurával, és a zeneszerző Nagy Ádámmal ezen az estén a saját szerzemények mellett néhány extra feldolgozást is hallhatunk majd. 

A Jar of Soul formáció három egészen más zenei közegből érkező zenész találkozásából született. A zenekar stílusát a soul, hip-hop, funk és r&b műfajok határozzák meg. Saját számaik mellett a basszusgitáros, Muck Éva Bassology című lemezéről dolgoznak át számokat a lehengerlő hangú Kovács Réka énekesnővel és a “wakachuka-mester” Géczy Viktorral. Küldetésük, hogy legmeghatározóbb élményeiket idézzék fel a zenén keresztül.

A Köpönyegforgatók szeretik a hosszú, különleges szavakat, a szóvicceket, meg a növényeket, meg az eleganciát is. Ha például bemennek egy virágboltba, először egy csokor nyakkendőt kérnek. Amúgy sohasem ironizálnak. Mint például most sem. Komolyságukról dalszövegeik, valamint jellegzetes frizurájuk tanúskodik. Noha úgy tűnhet, esetenként kiesnek szerepükből, ám mindig tökéletesen megtévesztőek. Alkalmanként sikerül egymást is megtéveszteniük, de ettől nem kell kétségbe esni, ilyenkor ők maguk sem tudják, mit csinálnak. Vagy mégis? 

A páros belépőért nem kell mást tenned, mint megosztani ezt a cikket a Facebook-idővonaladon, kommentben megjelölve egy ismerősöd, akit szívesen magaddal vinnél a koncertre.  A játék jelentkezési határideje január 10.-e, azaz jövő héten szerda éjfél. Másnap reggel sorsolunk, a nyertest a post alatt kommentben értesítjük!

Jegyek elővételben a Gödör Klub pénztárában, valamint a TIXA oldalán kaphatók. A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg. További információk a koncert Facebook-eseményén

Tags: , , , , , , ,


About the AuthorLap tetejére ↑