Hírek

Megjelent december 19th, 2017 | by Kovács Attila

Itt az ESP jövő évi kínálata

Az ESP nem várta meg a januárt, már most bejelentettek jó néhányat a jövő évi modellekből. A gitárgyártó számos újdonsággal készül 2018-ra, és a friss modelleket elnézve megint lesz miből válogatni.

Új signature gitárt kap George Lynch, aki egyike volt a legelső ESP-endorsereknek. A Lynch saját szériás Seymour Duncan “Hunter” hangszedőkkel szerelt, GL-KAMI4 kódjelű új Kamikaze modellt a szokásos “visszafogott” design jellemzi, a színvilága egyenesen zavarbaejtő, és akkor még nem beszéltünk a fordított, cápafogazott fejről.

Szintén új modellek készültek a Deftones gitárosa, Stephen Carpenter számára, aki jövőre pont húsz éve dolgozik majd a céggel. A hathúros LTD SC-20 az együttműködés kezdeteire utal vissza a kilencvenes éveket idéző formával. Az átmenőnyakas gitárban három hangszedő dolgozik, egy Seymour Duncan JB SH-4, illetve egy, az ESP által tervezett LH-150N humbucker és egy LS-120N single coil. Emellett két korábbi modellt hoznak ki idén új fényezéssel, az LTD SCT-607B-t és az LTD SC-608B-t. Előbbi Green Sparkle, utóbbi Red Sparkle színben lesz kapható. Emellett Kirk Hammet LTD KH-602-je is új designt kap, gyönyörű lila színben lesz megvásárolható. Bár elsőre vadul hangzik, egyáltalán nem csúnya gitár, sőt.

 

Rajtuk kívül szintén új signature szériás hangszereket kap Neil Westfall (A Day to Remember), Andy James (Sacred Mother Tongue, Fields of the Nephilim), akinek új modelljeit Evertune hangolórendszerrel szerelik, a lengyel extrém metálos Behemoth tagjai, a frontember Nergal, és a basszusgitáros Orion, a mastodonos Bill Kelliher, akinek Sparrowhawk márkanevű gitárja alakját és színösszeállítását tekintve is kifejezetten egyedi színfolt lesz a jövő évi termékpalettán, Lars Frederiksen a Rancidből, valamint a Kreator veterán thrasherje, Mille Petrozza.

Lesznek új legyezőbundos hét- és nyolchúros gitárok az LTD-től, jön egy matt fekete fényezésű, úgynevezett Black Metal széria is, emellett pedig egy egész sor új modell várható a Deluxe 1000-től egészen az alap 200-as szériáig. A basszusgitárosok sem panaszkodhatnak, hiszen az LTD több korábbi modelljét is kihozza hamarosan felújított változatban.

 

Ezek közül az egyik legérdekesebb a B-208SM nevű nyolchúros, Spalted Maple fedőlapos basszusgitár. A “spalted” körülbelül annyit tesz, hogy gombaerezetes, ez egy mostanában divatba jött, meglehetősen új díszítési technika, aminek lényege, hogy bizonyos gombafajták bomlás közben szabálytalan fekete vonalakat rajzolnak a faanyagba, ami dekoratív, egyedi felületet eredményez. Ez ebben az esetben is megvalósult: ha bárki hozzám vágna egyet ebből a hangszerből, gitártokkal együtt dönteném meg a százméteres síkfutás országos rekordját, mielőtt az illetőnek alkalma lenne meggondolnia magát.

Aki szeretne csemegézni a jövő évi választékból, nézzen szét az ESP honlapján, feltéve ha nem fájdul bele a szíve abba, hogy úgy fogja érezni magát, mint az egyszeri kisiskolás a cukorkaboltban, pláne, ha már elköltötte minden kiflipénzét. Mi előre szóltunk!

Tags: , , , , , , ,


About the AuthorLap tetejére ↑
 • Kövess minket a Facebook-on!

 • Blog

  • Keith Richards és a Micawber

   Ma ünnepli hetvennegyedik születésnapját a Rolling Stones gitárosa, Keith Richards. A jó öreg Keef olyannyira közismert legenda, az álmában megírt ...

  • Tippek Gitárosoknak 2. rész

   1. Húrok Az az általános nézet gitáros körökben, hogy a vastagabb készletek jobban szólnak. Ezért aztán mindenki azt a húrkészletet próbálja ...

  • Tippek Gitárosoknak 1. rész

   1. Ne ragadj bele a hangszeredbe! Ha egymás mellé teszel két egymást követő szériaszámú Fender Stratocastert, azt fogod tapasztalni, hogy nem ...

  • Hogyan fejlődj: Gondolatok a gyakorlásról

   "Az a zenész aki gyakorol, hátba támadja a kollégáit." Ismeretlen eredetű magyar közmondás a budapesti éjszakából Azt látom, hogy a hivatásos zenész ...

 • Online gitároktatás
  Online gitároktatás
 • Hírek