Hírek

Megjelent február 8th, 2018 | by Kovács Attila

Ibanez-endorser lett Szórád Csaba, a Kowalsky meg a Vega basszusgitárosa

Egyre bővül az Ibanez hazai endorsereinek listája, most a basszusgitárosok névsora gyarapodott egy újabb névvel, aki nem más, mint Szórád Csaba Jimmy a Kowalsky meg a Vegából.

Az Ibanez Guitars büszkén mutatja be Szórád Csaba Jimmyt hivatalos endorseri táborában. Jimmy 2005-ben csatlakozott a népszerű pop-rock zenekarhoz, a Kowalsky meg a Vegához. Zenei karrierjét szülővárosában, Jászberényben kezdte egy zeneiskolában, de először fúvóshangszeren tanult. Mivel már édesapja is basszusgitáros volt, nem volt kérdéses, hogy Jimmy is érdeklődni fog a gitárok és a zenélés iránt.

Zenekara, 2017 októberében jelentette meg kilencedik nagylemezét, amely még a megjelenés hónapjában tripla platinalemez lett. 2011-ben elnyerték a Fonogram díjat, modern pop-rock kategóriában. Jimmy jelenleg is nagyszabású koncertjükre készül, ami 2018. február 17-én lesz az Arénában. Előtte pedig – a banda életében először – az Egyesült Királyságban is fellép. A zenész társa lesz a színpadokon új, SRSC805-DTF Ibanez basszusgitárja.

Az SR széria mindig is központi eleme volt az Ibanez elektromos basszgitár termékvonalának.
A Jimmy által választott modell az első olyan SR szériás basszusgitár, ami úgynevezett “single-cut body“ dizájnnal készült. A nyárfagyökér fedlap és mahagóni test, illetve a „Purpleheart“ fogólap, gyöngyház pontberakással igazán kihangsúlyozza a gitár szépségét.

További információk a Kowalsky meg a Vega és az Ibanez weboldalán és Facebookján 

Tags: , , , ,


About the AuthorLap tetejére ↑