Gőzerővel készül márciusban induló lemezbemutató turnéjára ..." />

Programajánló

Megjelent február 26th, 2014 | by K.Tamás

Henrik Freischlader – Night Train To Budapest Tour

Gőzerővel készül márciusban induló lemezbemutató turnéjára Henrik Freischlader és zenekara, hogy németországi, svájci és osztrák állomások után április 3-án Budapesten is bemutassák a tavaly év végén megjelent új album dalait, kiegészítve a korai lemezek rég hallott szerzeményeivel, jelentősen átalakítva így az utóbbi években igen erőssé duzzadó koncertprogramot.

Henrik Freischlader

Henrik Freischlader

A hazánkban is lelkes rajongótáborral büszkélkedhető nagyszerű német muzsikus tavaly novemberben jelentette meg legutóbbi stúdiólemezét, melynek már címe is felkeltheti a gitárközpontú zenék hazai szerelmeseinek érdeklődését. Az új album dalai Henrik tavaly tavaszi budapesti látogatása alkalmával ihletődtek, amikoris a Gary Moore Emlékest kapcsán vonatozott fővárosunkba a fiatal gitáros. A „Night Train To Budapest” Henrik hatodik stúdióalbuma, melyet (mint korábban már több lemez esetében) ezúttal is egymaga készített, mindössze Moritz Fuhrhop billentyűs segítségét vette igénybe. Az album tökéletesen illeszkedik a 2006 óta megjelenő példásan igényes kiadványok sorába, melyeken remekül nyomonkövethető az autodidakta „blues polihisztor” zenei fejlődése, és a nagy példaképek hatásai mellett saját stílusának kialakulása is. A blues, funk és soul éppúgy jelen van dalaiban, mint az utóbbi két albumon egyre inkább előtérbe kerülő rock – mind hangzásban, mind a dalok szerkezetében.

A Henrik Freischlader Band negyedik éve játszik azonos felállásban, és ahogy azt már bizonyították az elmúlt két évben a „House In The Woods” turné emlékezetes budapesti koncertjein is, kétség sem férhet hozzá, hogy a megfelelő zenészekkel vette körül magát az igen szimpatikus német gitáros. Björn Krüger dobos, Theofilos Fotiadis basszusgitáros, és a már említett Moritz Fuhrhop billetyűs is egyaránt sokat adnak hozzá az összképhez, és segítik hozzá Henriket, hogy továbbra is az európai blues-rock élet egyik meghatározó előadója lehessen.

Az április 3-án megrendezésre kerülő lemezbemutató koncert már csak azért is különleges lesz, mert az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Gary Moore Emlékest is ezen a napon lesz megtartva a Hajón, összekötve így a két remek koncertet, Gary születésnapjának előestéjén. Henrik Freischlader 2012-ben és 2013-ban is eljött hazánkba, hogy legnagyobb zenei példaképe előtt tisztelegjen, és ez idén sem lesz másképp: minden bizonnyal ő és zenekara is kiveszi majd részét az ír gitáros legenda dalainak megidézésben.

A program 19.00 órakor kezdődik a már tavaly is bizonyított hazai formáció, a Run For Power – Gary Moore Emlékzenekar műsorával, majd Gary testvére, Cliff Moore veszi át a stafétát. Ezúttal ő is saját zenekarával érkezik, de további vendégek is csatlakoznak majd az este során. A belépők ára nem változott a két esemény összevonását követően sem, így továbbra is 2900 Ft-os elővételi áron lehet hozzájutni a jegyekhez, melyek beszerezhetők az A38 Hajón illetve online a helyszín honlapján. Korlátozott darabszámban idén is készültek nyomdai belépők, melyeket a budapesti Musicland lemezboltban lehet megvásárolni, a „fapados” online jegyekkel megegyező áron.

Facebook esemény link: https://www.facebook.com/events/359661150830277
Jegyek: http://www.a38.hu/hu/jegyvasarlas/program/henrik-freischlader-band-de

Tags: , , , ,


About the AuthorLap tetejére ↑