Egy új dimenzió! Így jellemezhetnénk a Fender nemrégiben megjel..." />

Hírek

Megjelent október 11th, 2013 | by Horváth Gábor - Sexy

Fender Dimension Bass

Egy új dimenzió! Így jellemezhetnénk a Fender nemrégiben megjelent új termékpalettáját a Dimension Bass hangszereket. Újdonságnak nem nevezhetjük a szolgáltatásokat, hiszen Leo Fender 1984-ben megjelent munkája köszön vissza a termékek mögötti koncepcióban, viszont mindenképpen új a Fender cég számára, hiszem az Ő palettájukon még hasonló hangszerek sem léteztek ez ideig.

Három féle felszereltséggel vásárolhatjuk meg ezeket a hangszereket, melyeket három különböző országban készítenek.

Nézzük először a Modern Player (Kína) szériát

Az éger testű teljesen passzív hangszert megvásárolhatjuk mind jávor fogólappal, mind rózsafával, 3 féle színben: Candy Apple Red, Charcoal Trans és Olympic White. 34″-es menzúra, és 9,5″-es rádiusz jellemzi a 21 bundos lakkozott jávor nyakat. Ez a széria csak 4 húros verzióban létezik. A hangszedő egy különleges 3 tekercses darab, a működését egy master hangerő és egy 5 állású kapcsoló befolyásolja, érdekes kapcsolásokkal (első tekercs, első és középső tekercs, mindhárom tekercs, középső és hátsó tekercs, hátsó tekercs)

Modern Player

Modern Player

Deluxe Dimension Bass (Mexikó)

Fekete szín esetén éger, áttetsző lakkozás esetén kőris test és ugyancsak színfüggő jávor vagy rózsafa fogólapos immár aktív elektronikás (3 sávos eq) hangszer a Modern Player szériához képest egy egyszerűbb hangszedőt kapott, melyek tekercseit nem kapcsolhatjuk. Az elektronika 18 voltos, mely eddig csak az amerikai Deluxe modellekben volt elérhető. Érdekesség még a szatén fényű (matt) lakkozású nyak. Rendelhető 4 és 5 húros verzióban. Három féle színben rendelhető: Black (rózsafa fogólap), Natural (jávor fogólap), Aged Cherry Burst (rózsafa fogólap)

Deluxe Dimension Bass

Deluxe Dimension Bass

American Deluxe Dimension Bass (USA)

A széria nagyágyúja, 4 és 5 húros verzióban is elérhető 2 féle hangszedőkonfigurációval: szimpla és dupla humbuckeres verzióban. A test ennél a kiadásnál kőris, míg a nyak jávor, de szín függvényében elérhető rózsafa és jávor fogólappal is. Akik ismerik a cikk elején említett hangszert, ismerősnek hathat az olajozott felületű natúr fogású nyak és a lakkozott fej kombinációja, ezen a hangszeren ezt a megoldást választották a Fender mérnökei. A pálca állító csavar az előző két verzióhoz képest a fogólap test felöli végén található, mely ugyancsak ismerős vonás. A szimpla humbuckeres verziónál egy 3 sávos eq dolgozik a master hangerőn kívül, a 2 humbuckeres kiadásnál pedig egy 5 állású kapcsolót találunk, mely a következő kombinációkat tudja: teljes hátsó hangszedő, középső és hátsó hangszedő belső tekercsei, teljes középső és hátsó hangszedő, és hátsó hangszedő külső tekercsei, illetve a teljes középső hangszedő. Rózsafa fogólapos színek: Cayenne Burst, Violin Burst. Jávor fogólapos színek: Black és Natural

Tags: ,


About the AuthorLap tetejére ↑