Két közkedvelt erősítő frissített változatával rukkolt elő ..." />

Hírek

Megjelent január 17th, 2014 | by Kolta Péter

Fender ’65 Deluxe Reverb fej és ’57 Deluxe amp

Két közkedvelt erősítő frissített változatával rukkolt elő a napokban a Fender. Így tehát a ’65 Deluxe Reverb fej és az ’57 Deluxe erősítő kerül terítékre.

A ’65 Deluxe Reverb Head, blackface kozmetikával tökéletes olyan rock, country és blues gitárosok számára, akik kisteljesítményű erősítőre vágynak, hogy kihajtva is használhassák klubokban és stúdióban is. A 22 wattos fej két darab 6V6 Groove Tubes, egy 5AR4 és négy 12AT7 csővel dolgozik két csatornán (normál és vibrato). A csöves vibrato mellett igazi Fender reverbet is találunk illetve egy kapcsolópedált, amivel mindezeket ki- és bekapcsolhatjuk.

Fender ’65 Dekuxe Reverb fej

Fender ’65 Dekuxe Reverb fej

Az eredeti, 1950-ben napvilágot látott Fender Deluxe egy közepes teljesítményű erősítő volt kisebb együttesek gitárosai számára. Ahogy a blues, a western és a country egyre hangosabb lett, a kihajtott erősítő torzított hangja egyre népszerűbb lett koncerteken és stúdióban egyaránt. Ezeket a korai darabokat viszont nehéz fellelni: leginkább gyűjtők féltett kincsei közt pihennek vagy méregdrágán cserélnek gazdát a piacon. Akik viszont használni szeretnék és imádják a hangját, melegségét, vibrátóját, azok imádni fogják az ’57 Deluxe erősítőt is.

Annak rendje, módja szerint kis hangerőn gyönyörű, gazdag, tiszta hangzást kapunk. Meghajtva pedig szép vastag torzítást nyerünk autentikus blues, rock műfajokhoz.

A minőségre nem lehet panasz: az alkatrészeket első osztályú anyagokból válogatták össze a Fender Custom mérnökei. Külön fejben és kombóban is megvásárolhatjuk az erősítőt, előbbi esetében összeadhatjuk kedvenc ládánkkal.

Fender ’57 Deluxe Amp

Fender ’57 Deluxe Amp

Tags: ,


About the AuthorLap tetejére ↑