Hírek

Megjelent március 6th, 2018 | by Kovács Attila

A Roland Jupiter-8 olcsósított klónján dolgozhat a Behringer

A Behringer nemrég olyan képet tett közzé a Facebookján, amely arra enged következtetni, hogy ismét egy nagyszabású, és talán kisebb vihart is kavaró projekt készülődik. A cég nemrég hozta ki meglepően olcsó – mintegy háromszáz dollárért kapható – Minimoog utánérzését, a Model D-t, és ha minden igaz, már a következő vintage szintetizátor klónozásán dolgoznak, amely a legendás Roland Jupiter-8 modellen alapul.

Ha valami, akkor a Jupiter-8 túlzás nélkül nevezhető legendás szintetizátornak, hiszen a nyolcvanas évek egyik meghatározó hangszeréről van szó – gyakorlatilag szinte minden stílusban volt olyan előadó vagy zenekar, aki használta felvételein, legyen szó elektronikus zenéről, popról, vagy épp rockzenéről. Olyan nevekről beszélünk most a teljesség igénye nélkül, mint a Tangerine Dream, a Depeche Mode, az Underworld, Stevie Wonder, Prince, a Toto, vagy a Rush. A Roland 1980-ban mutatta be a hangszert, és manapság akár húszezer dollárt is elkérnek egy-egy jó állapotú példányért.

Az Electronic Beats értesülései szerint a Behringer most ezt a modellt szeretné saját köntösbe öltöztetni. A lap hozzáfűzte, hogy a cég munkatársainak egyrészt igencsak fel kell kötniük a gatyájukat, ha reprodukálni akarják az eredeti hangzásokat, ugyanakkor sejthetően világszerte a zenészek örömére szolgálna egy ilyen nehezen hozzáférhető hangszer elérhető árfekvésű változata. Mindezt azonban egyelőre hivatalos helyről nem erősítették meg. Amennyiben lesznek ezzel kapcsolatban friss híreink, természetesen nem fogjuk elhallgatni őket. 

Tags: , , , , , , ,


About the AuthorLap tetejére ↑